The Passion in Concert

Nieuw in het paasweekend: The Passion in Concert

Zaterdag 20 april 2019 is de eerste editie van The Passion in Concert in Rotterdam Ahoy. Een nieuwe concertervaring, waarbij bekende artiesten het publiek met de mooiste popnummers meenemen op een muzikale reis door het paasverhaal. Een Nederlandstalig concert vol liedjes die het publiek raken. Met verrassende duetten, solo’s en een poporkest onder leiding van Eric van Tijn. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via deze website.

Producent Jacco Doornbos van Mediawater legt uit: ‘The Passion in Concert is een muzikale belevenis zoals we die in Nederland nog niet kennen. We weten welke artiesten bij het publiek favoriet zijn en welke nummers het meest geliefd. Deze favorieten brengen we samen tijdens The Passion in Concert. In een combinatie van muzikale hoogtepunten, hits en kippenvelmomenten. Wij kunnen niet wachten om dit aan Nederland te laten horen.’

Eric van Tijn weet hoe hij een verhaal met muziek kan laten spreken: ‘Hoe het paasverhaal subtiel door het concert wordt verwerkt is erg indrukwekkend. De muziek is leidend. Door herkenbare nummers, zoals “Zeg Me Dat Het Niet Zo Is”, “Wit Licht” of “Wat Is Mijn Hart”, te kiezen, gaat het verhaal echt leven. Dat voel je straks letterlijk en figuurlijk in je buik. Dit kan ook niet anders, de artiesten en muzikanten waar wij mee mogen werken zijn de besten van Nederland.’

Naast de muziek zorgen het decor en een bijzonder poporkest voor extra beleving. Er wordt gezongen op verschillende podia in de zaal en met special effects worden de muziek en het verhaal dichtbij het publiek gebracht. Een groot koor van 300 zangers maakt het concert compleet. Dit koor wordt samengesteld uit zangtalent afkomstig uit heel Nederland. Iedereen die het leuk vindt om hier aan deel te nemen, kan zich individueel of met een koor opgeven via deze website. Dit kan tot 15 maart 2019, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

The Passion in Concert steunt het werk van het Leger des Heils. Wanneer mensen besluiten ‘Vriend van het Leger des Heils’ te worden, krijgen zij twee tickets, een cd en een programmaboekje cadeau.

The Passion in Concert is een productie van Mediawater (voorheen Eye2Eye Media)