The Passion in Concert

Alle verschillen tussen The Passion en The Passion in Concert

The Passion en The Passion in Concert. Wat zijn de verschillen? Wordt het uitgezonden op tv? Waar kan ik tickets kopen? Wanneer en waar is het? Misschien is het handig om even uit te leggen, daarom hebben alle verschillen voor je op een rijtje gezet. 

TV  |  ROTTERDAM AHOY

The Passion is al acht jaar lang een groot paasspektakel dat wordt uitgezonden op NPO1. Nederland kijkt massaal naar de prachtige Nederlandstalige nummers die worden vertolkt door Bekende Nederlanders. Elk jaar is dit evenement in een nieuwe stad en heeft het een nieuwe cast.

Dit jaar vindt The Passion in Concert voor het eerst plaats in Rotterdam Ahoy. Gebaseerd op The Passion, maar in een geheel andere setting vanwege een volle concertzaal, geen tv opnames en geen gespeelde scènes. Het is een heel ander gevoel als je op tv kijkt naar de vertolking van het paasverhaal of als je zelf in een grote concertzaal mee staat te zingen met de bekende popnummers. Een groot koor van maar liefst 400 koorleden zingt mee tijdens The Passion in Concert.

ACTEREN  |  VERTELLEN

Een groot deel van The Passion op tv bestaat uit scènes waarin de laatste uren van het leven van Jezus wordt nagespeeld. Hierin spelen Maria, Petrus en Judas, naast de rol van Jezus, een grote rol. Deze scènes worden afgewisseld met Nederlandstalige nummers.

Tijdens The Passion in Concert wordt het paasverhaal niet gespeeld maar verteld (Simone Kleinsma). Als bezoeker maak je het paasverhaal mee door de ogen van Maria, de moeder van Jezus. Tussen alle prachtige nummers door, deelt zij haar gevoelens en gedachten. De nummers worden gezongen door de leidende rollen Jezus, Petrus, Judas en Maria. Bekende Nederlandstalige nummers krijgen in het licht van het Paasverhaal een compleet nieuwe betekenis.

Simone Kleinsma als Maria en verteller in The Passion in Concert.

 

ENKELE ROLLEN  |  DUBBELE ROLLEN

The Passion in Concert heeft in de hoofrol Jezus, Maria Petrus en Judas. Daarnaast spelen de discipelen van Jezus ook een grote rol en zijn er een aantal bijrollen.

The Passion in Concert heeft van alle hoofdrollen dubbele rollen gemaakt. Dus 2x Maria, 2x Jezus, 2x Petrus en 2x Judas. Het kan dus zijn dat Jezus een duet doet met Jezus, of Maria met Maria. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de grote zaal van Rotterdam Ahoy. Er zullen verschillende podia worden gebruikt, dus het is mogelijk dat een artiest ineens naast jouw stoel staat te zingen en dat aan de overkant van de zaal een andere artiest mee gaat zingen. Vandaar de dubbele rollen en podia. Alles om ervoor te zorgendat het verhaal dat ons allemaal raakt voor iedereen in de zaal heel dichtbij komt.

WITTE DONDERDAG  |  PAASWEEKEND

The Passion wordt uitgezonden op witte donderdag, 18 april 2019 op NPO1. Dit jaar vindt dit evenement plaats in Dordrecht.

The Passion inConcert is dit jaar voor het eerst en vindt plaats tijdens het Paasweekend op zaterdag 20 april om 20.15 uur. Boek tickets via www.thepassioninconcert.nl.

Cast The Passion 2019

      

Line- Up The Passion in Concert 2019